Skip to main content
Birthsupport is de Europese importeur van Birth Pool in a Box, het vaste FP3 bevallingsbad en alle bijbehorende producten.
Particulier | Zakelijk
Birthsupport

Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen

Wat we doen?

 • Wij planten bomen met
  Trees for All
 • Wij doneren drinkwater aan de derdewereld met
  MadeBlue
 • Wij recyclen bevallingsbaden met
  Edle Immersys

Veiligheid, hygiëne en duurzaamheid

In onze branche moet er altijd de afweging gemaakt worden tussen veiligheid, hygiëne en duurzaamheid. Daar waar wij heel duidelijk de gezondheid van de zwangere op nummer 1 zetten door geen artikelen te hergebruiken, compenseren wij dit ruimschoots door ons CO2 beleid, ons recycle programma en onze waterprojecten voor derdewereldlanden.

Wij werken CO2 negatief, we compenseren via Trees for All meer dan we uitstoten. We hebben een recycle programma voor onze bevallingsbaden en steunen stichting MadeBlue.

Door onze samenwerking met Trees for All compenseren wij onze CO2 uitstoot. Zelfs dusdanig veel dat wij CO2 negatief opereren (dus meer compensatie dan productie). Via deze stichting planten wij ieder jaar 150 bomen, waarvan 75 in Nederland en 75 in het buitenland. Dit zorgt voor een CO2 compensatie van 10 ton CO2 per jaar.

Trees for All plant bomen voor het leven

Trees for All is een CBF-erkend goed doel. Zij planten bossen in Nederland en het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Zie voor meer informtie: www.treesforall.nl

 • Boomkruinen

 • Bomen planten in Nederland

 • Bomen planten in Nederland

 • Bomen planten in Oeganda

  Bij iedere bestelling doneren wij 650 liter water aan de derde wereld. Precies zoveel water als er gebruikt wordt bij een bevallingsbad in het 2-persoonsbad. Inmiddels hebben we 12.032.600 liter water gedoneerd aan MadeBlue. Goed voor minimaal 165 mensen gedurende 10 jaar of langer.

  MadeBlue

  De Stichting Made Blue Foundation heeft een ANBI-status (nummer 8545.63.933). MadeBlue wil zoveel mogelijk mensen toegang geven tot schoon drinkwater. Zij investeren in waterprojecten in de landen waar dat hard nodig is.

  Zie voor meer informatie: www.madeblue.org.

  Reparatie en recycle programma

  Reparatie

  Wanneer de verloskundige of het ziekenhuis een lek professioneel bevallingsbad heeft, kan deze naar ons opgestuurd worden, waarna wij het bad beoordelen en wanneer mogelijk het bad kosteloos repareren. Dit doen wij op een onzichtbare manier, waarbij het bad niks in zijn functionaliteit en sterkte inlevert. Vervolgens wordt het bad weer retour gestuurd naar de klant, zodat het weer ingezet kan worden voor de badbevalling. Zo voorkomen wij dat er onnodig nieuwe baden moeten worden ingezet en dus moeten worden geproduceerd.

  Recycle

  Voor onze bevallingsbaden (professional en personal) hebben wij een recycle programma. Wanneer wij het defecte of afgeschreven bevallingsbaden retour krijgen, zorgen wij dat deze gereed worden gemaakt voor recycling. Bij een volle pallet aan bevallingsbaden, versturen wij deze naar het recycle bedrijf en worden de grondstoffen weer gebruikt voor diverse consumptieve producten.

  Bij ons kies je voor:

  • De gezondheid van moeder en baby;
  • Schoon drinkwater in derdewereldlanden;
  • En de planeet.

  Met recht de meest duurzame aanbieder van Europa!

  • Verwonder Fotografie

  • Verwonder Fotografie