Skip to main content
Birthsupport is de Europese importeur van Birth Pool in a Box, het vaste FP3 bevallingsbad en alle bijbehorende producten.
Particulier | Zakelijk

Ziekenhuizen en Geboortehuizen

Omdat wij de Europees marktleider en importeur zijn van producten voor bevallen in water hebben wij informatie, deskundigheid en producten die ziekenhuizen en geboortehuizen gebruiken tijdens een badbevalling.

Birth Pools in a Box

Wij werken al jaren met het geïntegreerde systeem van liner en bevallingsbad van het merk Birth Pool in a Box. Bekijk hieronder de eigenschappen door op de plusjes te tappen/klikken.

Witte bodem

OPTIMALE ZICHTBAARHEID

Wij zijn overtuigd van het advies van professionals om te kiezen voor een witte bodem om de zichtbaarheid in het bad te bevorderen en als hulpmiddel bij inschatten van bloedverlies.

De witte bodem vormt namelijk het beste contrast tussen het bad zelf, de barende en het bloedverlies.

Geen afvoerplug

geen zwakke plek

Verloskundigen en moeders waren het over eens dat een afvoerplug een onnodige zwakke plek zou zijn van het bad.

Keuze uit twee formaten

Normaal & Mini

Sommigen hebben beperkte ruimte, sommigen willen er met hun partner in en sommigen willen zoveel als mogelijk bewegingsruimte in het bad. Hierom hebben wij het bad in twee formaten.

Extra stevige handvatten bovenzijde

Moeders vroegen om handvatten aan de bovenzijde van het bad die gebruikt kunnen worden voor houvast tijdens weeën of om ze vast te houden bij het in- en uitstappen.

Vijf separate luchtkamers

Verstelbaar in hoogte

Dit is veiliger dan 1 grote luchtkamer in geval van een incidenteel lek. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de hoogte kan aanpassen.

Verloskundigen gaven aan dat sommige zwangere een lagere instap nodig hebben voor makkelijk in en uit het bad stappen. Laat wat lucht uit de middelste ring en vul de bovenste en onderste ring met meer lucht.

Ei-vormig

gevoel van geborgenheid

Sommige moeders gaven aan een gevoel van geborgenheid te willen en andere juist een gevoel van bewegingsvrijheid. Daarom heeft het bad een eivorm gekregen. 

Getest op kwaliteit, duurzaamheid en stabiliteit

Door het gebruik van hoogwaardig materiaal, vrij van lood, latex en cadmium, voldoet het bad aan de Europese richtlijnen voor veilig gebruik. Elk bad is in de fabriek opgeblazen en getest, zodat er geen fouten bestaan en 5-10% wordt nog eens willekeurig getest door onafhankelijke inspecteurs.

Extra stevige handvatten zijkant

Moeders wilden handvatten aan de buitenzijden (2 paar) van het bad om te gebruiken wanneer zij over de rand leunen (op de knieën). Ze staan op een hoek van 30 graden voor maximaal comfort.

Effen blauwe kleur

Niet worden afgeleid

De blauwe kleur van het bad creëert de meest natuurlijke associatie met water. Dit draagt bij aan ontspanning tijdens de bevalling. Daarnaast wilden moeders een brede rand om hun hoofd op te leggen, zonder afleidende afbeeldingen en/of logo’s.

Geen handvatten binnenzijde

Moeders en verloskundigen waren het eens dat handvatten aan de binnenzijde zorgen voor belemmering in de bewegingsvrijheid en het goed gebruik van een binnenhoes.

Bekerhouder

Om er zeker van te zijn dat de barende voldoende drinkt, zonder er om te hoeven vragen, is er een bekerhouder geïnstalleerd.

Zitje

Het zitje kan als rugsteun of baarkruk gebruikt worden tijdens de bevalling, vergemakkelijkt het in- en uitstappen en wordt na de bevalling gebruikt om hoger te kunnen zitten met de baby.

Transparante binnenzijde

Optimale zichtbaarheid

De witte bodem en de transparante binnenzijde van het Birth Pool in a Box bad zijn ontworpen voor het monitoren van moeder en kind. De zichtbaarheid in bad is optimaal doordat de transparante binnenzijde zorgt voor lichtinval dat reflecteert op de witte bodem. Dit is erg belangrijk voor het zicht van de zorgverlener in het bad.

Ondoorzichtige buitenkant

Moeders waren het er unaniem over eens dat een ondoorzichtige buitenkant zorgt voor een gevoel van privacy en veiligheid. We weten dat ontspanning zorgt voor pijnverlichting (oxytocine) en een gevoel van veiligheid en privé draagt hier sterk aan bij.

Brede randen

De randen zijn sterk genoeg om er met gemak op te kunnen leunen en zitten. Dit maakt het in- en uitstappen makkelijker. Moeders, hun partners en verloskundigen houden erg van de breedte van de randen.

FP3 (vaste bevallingsbad)

Het FP3 bevallingsbad is ontworpen voor watergeboortes in ziekenhuizen of geboortecentra met gezondheid, hygiëne, comfort en moeder & baby als belangrijkste speerpunten. Makkelijk te installeren, veilig en hygiënisch in gebruik. 

Vrijstaande plaatsing

Verloskundigen prefereer een vrijstaande plaatsing van het bad om beter de vrouw te kunnen begeleiden en ondersteunen.

Disposable waterstop

Single-use waterstop om kans op infecties te voorkomen.

Diepte

Verloskundigen adviseren een minimale diepte van 63,5 cm.

Gevormde rand

De gevormde rand van het bad kan voor extra grip door de vrouw gebruikt worden.

Zacht gevormde randen

Verloskundigen vroegen om zacht gebogen randen voor het comfort van moeder en verloskundige/verpleegkundige.

Gegoten handvaten

Verloskundigen vragen om gegoten en gevormde handvaten om het infectierisico te verminderen.

Smallere rand

Verloskundigen vroegen de rand om hier smaller te laten zijn om een veiliger te kunnen begeleiden.

Zitje en opstapje

Verloskundigen raden ten zeerste een vlakke verhoging aan om veilig te kunnen instappen.

Anti-slip

Anti-slip oppervlakte voor de veiligheid.

Rand om te rusten

Verloskundigen raden een rand aan van 13 cm om veilig op te rusten tussen het in- en uitstappen.

Comfortabele hoek

Verloskundigen adviseren een gematigde hoek van 18 graden van de achterzijde voor het comfort van de moeder.

Blog

We zijn onlangs gestart met ons eigen blog. Hier willen we jullie op de hoogte houden van alle nieuws over bevallen in water en onze producten.

Aanvragen demo op locatie

Graag komen we bij jullie in het ziekehuis of geboortehuis voor een demonstratie. Dit kan zowel voor het Birth Pool in a Box als ook het FP3 bevallingsbad.